RENOLIT: Schade herstel

RENOLIT: Schade herstel

Kunststof kozijnen zijn vaak voorzien van een folie met een houtnerf, RENOLIT folie. Dit is niet alleen heel mooi maar de folie beschermt ook uw kunststof kozijnen tegen weersinvloeden en vuil. Toch kan de folie door jarenlang gebruik beschadigd raken; bijvoorbeeld stootschade of UV-schade.

Wat is UV-schade?

De folie op uw kunststof kozijnen bestaat uit meerdere lagen. Een basislaag, een kleurlaag en de toplaag. De toplaag van uw folie heeft een belangrijke functie: UV-bescherming. Bij de klassieke RENOLIT MX folie wordt 95% van de UV-straling geabsorbeerd zodat de kleur beschermd wordt.

Ons Nederlandse zonnetje doet flink haar best en daardoor kan de toplaag van de folie door jarenlange inwerking kapotgaan. Wanneer deze toplaag – dé beschermlaag – van uw folie kapot is, is uw folie overgeleverd aan alle weersinvloeden zonder enige bescherming.

Hoe herkent u deze schade?

Op de foto’s ziet u verschillende voorbeelden van UV-schade.

Ziet u deze schades? Geen reden voor paniek. Uw kunststof kozijnen lijden hier niet onder maar het oog wilt ook wat. Schakel onze professionals in voor het herstellen van al uw schades. Onze monteurs zijn gecertificeerde vakmensen die met veel passie uw kunststof kozijnen een tweede leven geven!

Hoe gaat het herstellen in z’n werk?

Eerst zullen de monteurs de beschadigde folielaag verwijderen. Dit doen ze met behulp van een heatgun (föhn). De folie wordt verwarmd zodat deze eraf gepeld kan worden.

Bij het verwijderen van de folie komt de onderliggende lijmlaag tevoorschijn. Soms kunt u deze al zien doordat de folie openbarst vanwege het zonnetje. Deze lijmlaag wordt met de hand verwijderd.

Nu is het basisprofiel zichtbaar; glad wit kunststof. Dit biedt weer een prachtige basis voor het aanbrengen van de nieuwe folielaag. Het witte kunststof profiel wordt gereinigd en ontvet zodat de folie optimaal kan hechten.

Tot slot kan de folie aangebracht worden. Dit is exact dezelfde folie zoals deze in de fabriek op nieuwe kunststof kozijnen wordt aangebracht. Wij gebruiken de repair folie van RENOLIT.

Bekijk het filmpje waar u stap voor stap het werk uitgevoerd ziet worden.

Waarom Kozijnwrap?

  1. Duidelijke offertes
  2. Scherpe prijzen
  3. Gecertificeerde monteurs die met veel passie het werk voor u uitvoeren
  4. Service met een glimlach

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons aan via het aanvraagformulier. Of bel ons kantoor voor meer informatie, wij staan u graag te woord.

Offerte Aanvraag

Vraag hier een offerte aan

Loading...
Share This