Wrap en folie techniek versus schilderen

Wrap en folie techniek versus schilderen

Waarom zou u voor wrap en folie techniek kiezen in plaats van schilderen? Wrap en folie techniek is hét alternatief voor schilderen als het gaat om kunststof, HPL, metaal of gecoate ondergronden*. Voor het renoveren of restylen van deze ondergronden is een speciale film ontwikkeld; Avery Dennison Façadefilm c.q. Sikkens Dryfilm MP (een private label van Avery). Deze Dryfilm fungeert als een ‘zelfklevend verfsysteem’ en biedt een snelle, mooie en zeer duurzame oplossing voor alle ondergronden waar verf geen optie is. Graag geven we u de voordelen van wrap en folie techniek ten opzichte van schilderen, op het gebied van het product zelf en de manier van aanbrengen.

*Folie kan niet worden ingezet op houten onderdelen.

Voordelen van Avery façade folie/Dryfilm ten opzichte van verf:

 • optimale kanten-dikte (90 micron);
 • één laag is dekkend, door en door kleur;
 • uitstraling als nieuw en zo strak als spuitwerk;
 • geschikt voor vele ondergronden, zoals o.a. kunststoffen, aluminium en metaal;
 • géén verkrijting;
 • verlaagde onderhoudskosten;
 • garantie van 10 jaar.

Voordelen van het aanbrengen van Avery façade folie/Dryfilm ten opzichte van verf:

 • direct droog;
 • geen verflucht, minimale overlast voor u en omwonenden;
 • schuren is over het algemeen niet nodig, weinig tot geen stofoverlast;
 • dauwpunt, luchtvochtigheid of een regenbui hebben geen invloed op de folie;
 • te monteren vanaf 0°C.

Veel schilders- en renovatiebedrijven, aannemers en vastgoedbeheerders zien de vele mogelijkheden van folie naast schilderwerk. Zo kan de folie op vele ondergronden worden aangebracht waar verf geen optie is. De folies zijn daarnaast prima bestand tegen hitte en vrieskou. De hoge duurzaamheid van folie ten opzichte van verf is nog een groot voordeel. Schilderwerk heeft iedere vijf jaar een nieuwe laag nodig terwijl er op façade folie productgaranties tot 10 jaar worden gegeven!
Waarom zou u kiezen voor Avery façade folie als er zoveel andere bedrijven zijn die folies aanbieden, te denken valt aan folie voor belettering, interieur en voor voertuigen. Hoe onderscheidt de façade folie/Dryfilm zich ten opzichte van andere folies? Avery façade folie:

 • bestaat uit één gietlaag zodat het risico op opstaande randjes, ook wel bekend als edgelifting, tot een minimum wordt beperkt;
 • is door en door gekleurd en is daarnaast lang bestand tegen temperatuurschommelingen, verwering en UV-licht;
 • is veel zwaarder belijmd.

Garantie

Kozijnwrap garandeert kwaliteit en werkt samen met de beste leverancier in the business Avery Dennison. Kozijnwrap neemt uw wensen in ogenschouw wanneer wij u adviseren welk product en welk materiaal het meest geschikt is voor uw project. Daarnaast bieden wij u ICS-Prestatiegarantie op al onze grote projecten, deze garantie is bedoeld als waarborg dat Avery Graphics producten precies zo presteren zoals deze zijn bedoeld. Tevens biedt Avery Dennison productgarantie op alle producten omdat ze garant staan voor de kwaliteit ervan. Façade folie heeft haar kwaliteit al ruim 15 jaar bewezen!

De ICS-Prestatiegarantie is een mondiaal ‘open-garantiesysteem’. Het geeft zekerheid aan converters, installateurs en eindgebruikers omdat het de prestaties van Avery Graphics films met gekwalificeerde componenten garandeert. Wij kunnen u deze garantie bieden omdat al onze applicators getraind zijn door Avery Dennison (Appcademy) conform de Specialist Façade Installer (SFI) norm en daarom deel uitmaken van het Avery SFI netwerk.

Vraag vandaag nog een offerte aan. Wilt u graag meer informatie, dan kunt u ons mailen of bellen. Ga naar contact voor onze contactgegevens en vul direct ons contactformulier in.

Offerte Aanvraag

Vraag hier een offerte aan

Loading...
Share This